ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ! ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ!

 

 


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ!

Το φασιστικό-σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ έχει εξαπολύσει μαζικό θάνατο και γενοκτονία ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Με τους πολυήμερους βομβαρδισμούς, την εισβολή στην Γάζα, και το όργιο τρομοκρατίας, δολοφονιών και συλλήψεων στην Δυτική Όχθη επιχειρεί να κάμψει την εμβληματική παλαιστινιακή αντίσταση, το δίκιο ενός λαού για ελεύθερη πατρίδα. Ο παλαιστινιακός λαός, κοντά 8 δεκαετίες ζει υπό κατοχή, κομμάτι κομμάτι χάνει τη γη του, το σπίτι και το χωράφι του ενώ στην ίδια θέση ξεφυτρώνουν οι ισραηλινοί εποικισμοί. Βομβαρδίζεται και δολοφονείται, διώκεται, ξενιτεύεται, στερείται από νερό, τρόφιμα, ηλεκτρισμό και ζει στρυμωγμένος στην μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, μια μικρή λωρίδα γης, την Γάζα. Αυτός ο κατατρεγμένος και χειμαζόμενος λαός όχι μόνο δεν σκύβει το κεφάλι, αλλά η αντίσταση του κατάφερε να πλήξει το κύρος ενός στρατού πάνοπλου, ενός στρατού από τους πιο εξοπλισμένους στον πλανήτη, ενός στρατού που αποτελεί το μαντρόσκυλο των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και με την πολιτική στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, συμμετέχει στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, σαν αναπόσπαστο κομμάτι της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ και του γεωπολιτικού τους σχεδιασμού. Από τη μια οι αγκαλιές Νετανιάχου- Μητσοτάκη και οι δηλώσεις περί “δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα” παρέχουν την πολιτική στήριξη στο σφαγείο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των αμερικανοκοθοδηγούμενων συμφωνιών Ελλάδας-Αιγύπτου-Ισραήλ. Από την άλλη, η συνοδεία του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου από την ελληνική φρεγάτα “Ψαρά” στη Μέση Ανατολή, η παραχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου στην Ελευσίνα στους Αμερικανούς για τις επιχειρησιακές ανάγκες στη Μ. Ανατολή, αποτελούν τα πρώτα επεισόδια της συμμετοχής του ελληνικού κράτους.

Εμπλέκουν τη χώρα και το λαό στους πολέμους και στα σφαγεία των λαών προσδοκώντας ανταλλάγματα για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατικής τάξης. Με αυτόν τον τρόπο εκτός από την φτώχεια που φέρνει η αντιλαϊκή πολιτική τους, φέρνουν στη πόρτα μας τους πολεμικούς κινδύνους μιας ολόκληρης περιοχής, όπως η Μ. Ανατολή που μοιάζει με μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Ενώ την ίδια στιγμή, μαίνεται η λαίλαπα του φλεγόμενου μετώπου στην Ουκρανία και των οξυμένων ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Η κυβέρνηση, τα παπαγαλάκια του συστήματος και τα ΜΜΕξαπάτησης θέλουν να μας πείσουν ότι «η σωστή πλευρά της ιστορίας» είναι να είσαι με τους μακελάρηδες και δολοφόνους του παλαιστινιακού λαού και των λαών όλου του κόσμου. Θέλουν να μας επιβάλουν την υποταγή στον ιμπεριαλισμό και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή. Με μια συντονισμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης ρίχνουν τόνους λάσπης εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Τον βαπτίζουν τρομοκράτη την ίδια ώρα που οι βομβαρδισμοί έχουν ισοπεδώσει την Γάζα, που βομβαρδίζουν σχολεία και νοσοκομεία με εκατόμβες νεκρών. Αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά το βρώμικο ρόλο τους να ξεπλένουν τους φονιάδες των λαών.

Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι οι λαοί και οι αγώνες τους!

Ο Παλαιστινιακός λαός γράφει τη δική ιστορία εδώ και δεκαετίες. Γι’ αυτό οι λαοί του κόσμου εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του για ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος από τον Ιορδανή ποταμό ως την Θάλασσα, στα ιστορικά εδάφη της Παλαιστίνης. Η αλληλεγγύη μας δεν έχει αστερίσκους, ούτε μπορεί να αναγνωρίσει ένα κράτος τρομοκράτη, που φύτεψαν οι ιμπεριαλιστές για να είναι το μαντρόσκυλο τους στη περιοχή, έχοντας το ρόλο του χωροφύλακα.

Η αλληλεγγύη μας πρέπει να εκφραστεί μαζικά στους δρόμους. Να γίνει ένα πλατύ ανιτιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα, με αποφάσεις αγώνα στις γειτονιές, στα σωματεία, στα σχολεία και τις σχολές που θα παλεύει στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού για να νικήσει. Που θα παλεύει ενάντια σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ, για να φύγουν οι βάσεις και να σπάσουν τα ιμπεριαλιστικά δεσμά της εξάρτησης. Που θα απαιτεί την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία των λαών.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στο Κερατσίνι

Κερατσίνι: Εκδήλωση - Συζήτηση - Προβολή για την Παλαιστίνη την Παρασκευή 10/11