Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ - ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ


Συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά και ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά εξακολουθεί να αποτελεί αναγκαιότητα. Στον απόηχο της δικαστικής καταδίκης της Χρυσής Αυγής, το σύστημα εξακολουθεί να κρατάει στο μανίκι το χαρτί του φασισμού, παίζοντας το άλλοτε πιο φανερά, άλλοτε πιο συγκαλυμμένα:

  • Η πρόσφατη κτηνωδία στο λιμάνι του Πειραιά με τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη μάς έδειξε ότι οι κάθε λογής “μπράβοι” και “αυτόκλητοι σερίφηδες” που απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή και επιβάλλονται στους πιο αδύναμους για λογαριασμό του κεφαλαίου, διαμορφώνονται από τις σάπιες αξίες του συστήματος της εκμετάλλευσης και του κέρδους.
  • Η ανεμπόδιστη δράση της ναζιστοσυμμορίας Κροατών οπαδών που δολοφόνησαν τον 29χρονο Μιχάλη μας έδειξε ότι προτεραιότητα του κράτους και της αστυνομίας είναι να πετάνε τον κόσμο έξω από το σπίτι του, να ρίχνουν ξύλο και χημικά σε διαδηλώσεις, να τρομοκρατούν.
  • Το πολύνεκρο Ναυάγιο της Πύλου, όπως και η μαύρη είδηση με τους απανθρακωμένους μετανάστες στον Έβρο μάς έδειξαν ότι για το σύστημα οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν έχουν θέση σε αυτόν τον κόσμο.
  • Το ρατσιστικό ντελίριο των αστικών μέσων προπαγάνδας που θέλουν τους μετανάστες υπεύθυνους για τις πυρκαγιές και που προτείνουν να “πλάκωναν στις κλωτσιές” τον αδικοχαμένο Αντώνη, δίνει τροφή στη φασιστική ιδεολογία και διευκολύνει κάθε φασιστική πρακτική.
  • Η είσοδος στο αστικό κοινοβούλιο των εθνικιστικών μορφωμάτων μετά τις τελευταίες εκλογές αποτύπωσε ότι ο φασισμός είναι η Λερναία Ύδρα αυτού του συστήματος και θεριεύει στις πιο μαύρες περιόδους για το λαό.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της έντασης της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Η φασιστικοποίηση αποτελεί για το σύστημα ένα σοβαρό εργαλείο προκειμένου να διαμορφώνει ένα αντιδραστικό σκηνικό για να προωθήσει την επίθεση του. Είναι το όπλο της κυβέρνησης, αλλά και του συστήματος συνολικά που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, απαξιώνει τα δημοκρατικά δικαιώματα, καίει, πνίγει και υπόσχεται μόνο φτώχεια, πόλεμο και ξεριζωμό και τα κάνει να μοιάζουν όλα αυτά ως «κανονικότητα». Είναι εκείνο το εργαλείο που στρώνει το έδαφος στους φασίστες και τις αντιλήψεις του σκοταδισμού, του εθνικισμού και του σωβινισμού. Αυτή η πολιτική γεμίζει με οργή κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο!

Ως Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά, πιστεύουμε ότι ο λαός πρέπει να μετουσιώσει την οργή του σε αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα ώστε οι φωνές αμφισβήτησης να πληθύνουν και κάθε γειτονιά, όπως και κάθε μαζικός χώρος να γίνει εστία αντίστασης στο ζοφερό μέλλον που σχεδιάζουν.

Ο αντιφασιστικός αγώνας δε δίνεται ούτε στα κοινοβούλια ούτε στα δικαστήρια. Ανθίζει μέσα στην αντίσταση απέναντι στη δολοφονική πολιτική του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και στην πάλη για ζωή με δικαιώματα. Μόνο έτσι οι εθνικιστικές αντιλήψεις θα ξεριζώνονται και τα φασιστικά μορφώματα θα ξεβράζονται από την κοινωνία. 

Ο Παύλος θα ζει για πάντα μέσα στους αγώνες του λαού και της νεολαίας!


  • Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ 
  • ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ 
  • ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ 
  • ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την Δευτέρα 18/9 στις 17:30 στο μνημείο του Παύλου


ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στο Κερατσίνι

Κερατσίνι: Εκδήλωση - Συζήτηση - Προβολή για την Παλαιστίνη την Παρασκευή 10/11