ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ - Συγκέντρωση στα Χαυτεία 11πμ

 ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

Συγκέντρωση στα Χαυτεία 11πμ

Εδώ και εβδομάδες η νεολαία και οι αγρότες βγαίνουν στο δρόμο και στέκονται απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει το σύστημα ενάντια στα δικαιώματά τους.

Φοιτητές και μαθητές με μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε θα δεχτούν το μαύρο μέλλον που σχεδιάζουν για αυτούς κυβέρνηση και σύστημα. Υπερασπίζονται τη δημόσια δωρεάν παιδεία κόντρα σε μία παιδεία για λίγους και εκλεκτούς! Ταυτόχρονα, οι αγρότες συμμετέχουν μαζικά στα μπλόκα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, ενάντια στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική διεκδικώντας αποζημίωση για το 100% των ζημιών που έχουν υποστεί και αυξήσεις στα εισοδήματα που να καλύπτουν το κόστος ζωής.

Την ίδια στιγμή που έχουν ξεσπάσει αυτοί οι μαζικοί αγώνες, η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και ο λαός συνολικά βυθίζονται όλο και περισσότερο στη φτώχεια και την εξαθλίωση με την ακρίβεια να τσακίζει το λαϊκό εισόδημα. Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ότι η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει, για αυτό και προσπαθεί να μας παραπλανήσει με επικοινωνιακά κόλπα όπως η επερχόμενη δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού. Εξοπλίζεται συνεχώς με νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια, με αποκορύφωμα τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη που μεταξύ άλλων καταργούν το 5θήμερο-8ωρο και χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και τον ταξικό συνδικαλισμό. Το έγκλημα των Τεμπών αποκάλυψε για ακόμη μία φορά ότι οι ζωές μας γίνονται θυσία στο βωμό του κέρδους. Ένα χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα και τις μαζικές απεργίες που ξέσπασαν αμέσως μετά, το σύστημα συνεχίζει να αποδεικνύει περίτρανα ότι αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το μόνο που έχει να μας τάξει αυτό το σύστημα είναι πετσοκομμένα δικαιώματα, φτώχεια και εργασιακό μεσαίωνα. Δε θα τους περάσει! Είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγούμε στο δρόμο, να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Κόντρα στη σιγή ιχθύος που προσπαθούν να επιβάλουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, με αποκορύφωμα τη στάση της ΓΣΕΕ η οποία ανακοίνωσε απεργία στις 17 Απριλίου!, να μην επιτρέψουμε η 28η Φλεβάρη να είναι μία απεργία-τουφεκιά. Να μαζικοποιήσουμε την επερχόμενη απεργία, πλάι στη νεολαία και τους αγρότες που ήδη αγωνίζονται, σε ένα μέτωπο αντίστασης ενάντια στην επίθεση του συστήματος! Μόνο ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας λαού και νεολαίας μπορεί να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική!

  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΡΕΥΜΑ, ΚΑΥΣΙΜΑ, ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 
https://laikiantistasipeiraia.blogspot.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στο Κερατσίνι

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ - ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ

Κερατσίνι: Εκδήλωση - Συζήτηση - Προβολή για την Παλαιστίνη την Παρασκευή 10/11