Κινητοποίηση στον Πειραιά ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια στην Ερυθρά Θάλασσα

 


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/3 η κινητοποίηση στον Πειραιά ενάντια στο βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ - ΕΕ - Ισραήλ. Την ίδια στιγμή που η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται από το φασιστικό - σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, οι Έλληνες εφοπλιστές αποφάσισαν να διέρχονται τα πλοία τους από την Ερυθρά Θάλασσα. Η κίνηση αυτή έχει την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης, που μπλέκει τη χώρα και το λαό στα αιματηρά και πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών φονιάδων. Ήδη, τα πρώτα σημάδια είναι φανερά με τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς ναυτεργάτες, μετά από βομβαρδισμό σε εμπορικό πλοίο ελληνικών συμφερόντων. 

Την κινητοποίηση κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, έπειτα από πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες, μεταξύ άλλων και η Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά, όπου συμμετείχε με πανό και μοίρασε την ανακοίνωση της στον λαό του Πειραιά.
Τέτοιες πρωτοβουλίες, όχι μόνο πρέπει να παίρνονται, αλλά θα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και την άμεση εμπλοκή που έχει η χώρα μας σε αυτή. Σε αυτή την κατεύθυνση το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να παλέψει κόντρα σε αυταπάτες και λογικές που μπορούν να υπονομεύουν τον αγώνα.

Τουλάχιστον προκλητική θα χαρακτήριζε κανείς την παρουσία της Νέας Αριστεράς στην συγκέντρωση, αυτού του μορφώματος από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ, με ότι αυτό σημαίνει! Είναι τουλάχιστον προκλητική και υποκριτική, αν αναλογιστεί κανείς την στάση που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα, είτε σε κυβερνητικές θέσεις, είτε ως "αντιπολίτευση". Οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις τους, για το «δικαίωμα» του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, οι κοινοί άξονες με τους σιωνιστές δολοφόνους, η εξυπηρέτηση της εξάρτησης και της υποτέλειας στους Αμερικανούς φονιάδες και η πολιτική που έδωσε την χώρα, από άκρη σε άκρη, στο ΝΑΤΟ, μετατρέποντας την σε ορμητήριο για την σφαγή των λαών της ευρύτερης περιοχής, τους καθιστά τουλάχιστον ανεπιθύμητους και υποκριτές! 

Η απόφαση να γίνει η συγκέντρωση στο συγκεκριμένο σημείο, με τον συμβολικό χαρακτήρα, να καταλήξει στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, δεν έδωσε τη δυνατότητα μαζικής συμμετοχής του λαού της περιοχής. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν και να πάρουν πιο μαζικά χαρακτηριστικά γιατί η κυβέρνηση και το κεφάλαιο είναι έτοιμοι να μας θυσιάσουν για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών! Η Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά σε αυτή την κατεύθυνση παλεύει και θα συνεχίσει να το κάνει με όλες της τις δυνάμεις.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στο Κερατσίνι

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ - ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ

Κερατσίνι: Εκδήλωση - Συζήτηση - Προβολή για την Παλαιστίνη την Παρασκευή 10/11