Καταγγελία για τις πολιτικές-συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών

 Καταγγελία για τις πολιτικές-συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών

Καταγγέλλουμε, την «βιομηχανία» πολιτικών και συνδικαλιστικών διώξεων του Υπουργείο Παιδείας και της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά προς αγωνιστές εκπαιδευτικούς που παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική του συστήματος, για δουλειά με δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Οι διώξεις του Δημήτρη Χαρτζουλάκη (μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά) και της Χρύσας Χοτζόγλου προστίθενται σε εκείνες του προηγούμενου διαστήματος απέναντι σε αγωνιστές εκπαιδευτικούς, ενεργών μελών του σωματείου και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής.  Παράλληλα, η συναγωνίστρια μας Χ.Χ., μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Αντίστασης Πειραιά, έχει αναπτύξει πλούσια πολιτική παρέμβαση και αγωνιστική δράση στους δρόμους και τις γειτονιές Πειραιά. 

Η κυβέρνηση με την βιομηχανία των διώξεων δεν στοχοποιεί μόνο τους πρωτοπόρους αγωνιστές, αλλά συνολικά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Στέλνει το μήνυμα ότι το «νέο» σχολείο-νεκροταφείο  δικαιωμάτων για εκπαιδευτικούς και μαθητές θα επιβληθεί «δια πυρός και σιδήρου», με τρομοκρατία και καταστολή, με διώξεις εκπαιδευτικών και μαθητοδικεία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εκπαιδευτικοί που
διώκονται αγωνίστηκαν τους προηγουμένους μήνες μαζί με τους μαθητές τους ενάντια στα ιδιωτικά
πανεπιστήμια, στήριξαν τις αγωνιστικές αποφάσεις τους και τις καταλήψεις, αρνήθηκαν την τηλε-
καταστολή της τηλε-εκπαίδευσης.


Αποκαλύπτεται πλέον ότι η περισπούδαστη Αξιολόγηση δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εργαλείο στα
χέρια του κράτους για την υποταγή των εκπαιδευτικών. Γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια άλλη, «καλή» Αξιολόγηση στο σχολείο του εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος, παρά μόνο αυτή που υπηρετεί τα σάπια ιδανικά και τις αξίες του, αυτή που προετοιμάζει τους εκπαιδευτικούς και την νέα γενιά να αποδεχτούν τον νέο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Γι΄αυτό η αξιολόγηση πάει χέρι- χέρι με την τράπεζα θεμάτων, την ελάχιστη βάση εισαγωγής και το εθνικό απολυτήριο, «χτίζοντας» ένα πιο ταξικό σχολείο με εκπαιδευτικούς σκυφτούς, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και αφιλόξενο για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών.


Αποκαλύπτεται όμως και ο φόβος του συστήματος μπροστά στην συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση
λαού και νεολαίας για το μαύρο παρόν που βιώνουν και το ζοφερό μέλλον που τους υπόσχεται ότι θα
ζήσουν. Τρέμει στην ιδέα ότι η οργή μπορεί να γίνει Αντίσταση και Διεκδίκηση, Οργάνωση και Αγώνας γιατί ξέρει καλά ότι τότε «θα τους πάρει και θα τους σηκώσει». Γι΄αυτόν τον λόγο η κρατική τρομοκρατία  και καταστολή, η βιομηχανία των διώξεων κλιμακώνεται, εκτός από τις 8 διώξεις στον Πειραιά με δεκάδες διώξεις εκπαιδευτικών σε όλη την χώρα, με διώξεις σε αγωνιστές εργαζομένους, σε σωματεία και εκλεγμένους συνδικαλιστές, σε φοιτητές και μαθητές που αγωνίστηκαν ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στοχεύοντας συνολικά τον λαό, τους εργαζόμενους και την νεολαία.


Όμως οι ΑΓΩΝΕΣ δεν τρομοκρατούνται, οι ΙΔΕΕΣ δεν καταστέλλονται, η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν φιμώνεται, η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ δεν ποινικοποιείται. Όσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει το αντιδημοκρατικό νομικό οπλοστάσιο που έχει ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια για να διώξει αγωνιστές, να βγάλει στην παρανομία τους λαϊκούς-εργατικούς-νεολαιίστικους αγώνες, να χτυπήσει τα σωματεία, την απεργία, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις, δεν θα τα καταφέρει. Αντιθέτως, οι αγώνες θα ενισχύονται και θα δυναμώνουν όσο η οργή γίνεται συλλογικός, οργανωμένος, ασυμβίβαστος και ανυποχώρητος αγώνας για το δικαίωμα στις σπουδές, στην δουλειά, στις ελευθέριες, για το δικαίωμα στην ζωή. Αυτόν το ΔΙΚΑΙΟ και ΑΝΑΓΚΑΙΟ αγώνα οφείλουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να τον δώσουν ενωμένοι σαν μια γροθιά συγκροτώντας το δικό τους Μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος και τους κρατικούς μηχανισμούς διώξεων, τρομοκρατίας και καταστολής.


● Να αποσυρθούν όλες οι πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών
● Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες
●Όχι στην αξιολόγηση
●Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους

Στους δρόμους σπάμε την τρομοκρατία με όπλο την διαδήλωση και την απεργία

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


laikiantistasipeiraia@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στο Κερατσίνι

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ - ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ

Κερατσίνι: Εκδήλωση - Συζήτηση - Προβολή για την Παλαιστίνη την Παρασκευή 10/11