ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


Καταγγέλλουμε την παραπομπή στο Πειθαρχικό των αγωνιστών εκπαιδευτικών Δημήτρη Χαρτζουλάκη (μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) και Χρύσα Χοτζόγλου. Με αφορμή την επιτυχημένη κινητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών σε λύκειο του Πειραιά ενάντια στην αξιολόγηση, κατηγορούνται για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά», «παράβαση του υπαλληλικού καθήκοντος» και «παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα».


Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κλιμακώνουν την επίθεση στους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς για να καθιερωθεί η αξιολόγηση ως εργαλείο του κράτους για την υποταγή των εκπαιδευτικών, για να επικρατεί στα σχολεία σιγή νεκροταφείου απέναντι στην κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλεται, για να επικρατεί το δόγμα «νόμος και τάξη».


Για το σύστημα και τους μηχανισμούς του «αξιοπρεπή συμπεριφορά» είναι οι εκπαιδευτικοί να σκύψουν το κεφάλι στην αντιλαϊκή πολιτική και να αποδεχτούν το τσάκισμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την μετατροπή του σχολείου σε εξεταστικό κάτεργο για λίγους και εκλεκτούς, που δεν θα χωράει τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών, να αποδεχτούν την πολιτική του εργασιακού μεσαίωνα, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.


Χαιρετίζουμε την στάση των αγωνιστών εκπαιδευτικών που συλλογικά, με ψηλά το κεφάλι αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική. Που αναδεικνύουν το ήθος, τις αξίες, τα ιδανικά και την αξιοπρέπεια του αγώνα σε μια περίοδο που οι εκμεταλλευτές και καταπιεστές του λαού με εργαλείο τον φασισμό της γραβάτας, στο όνομα της «ατομικότητας», επιχειρούν να επιβαλουν ως κανονικότητα την υποταγή, τον κανιβαλισμό, την ρουφιανιά και τον χαφιεδισμό. Χαιρετίζουμε την στάση των αγωνιστών εκπαιδευτικών που έδειξαν στην πράξη πως μαθητές και εκπαιδευτικοί, με κοινό μέτωπο αγώνα, μπορούν να αντισταθούν φρενάροντας την εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση, αλλά και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στις σπουδές, τη δουλειά, τις ελευθερίες, τη ζωή.


Δεκάδες εκπαιδευτικοί αλλά και εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους παραπέμπονται σε πειθαρχικά και καλούνται σε απολογία για τη συμμετοχή τους σε λαϊκές κινητοποιήσεις, για τη συνδικαλιστική τους δράση. Αυτή η «βιομηχανία» πολιτικών-συνδικαλιστικών διώξεων που έχει στηθεί, αποτελεί επίσημη πολιτική της κυβέρνησης και συνολικά του συστήματος στο πλαίσιο του κλίματος τρομοκρατίας
και φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής και πατάει πάνω στους αντεργατικούς νόμους Χατζηδάκη, Γεωργιάδη και τον αντιδραστικό-αντιδημοκρατικό νέο Ποινικό Κώδικα.


Ως Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά, καταγγέλλουμε αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και θεωρούμε ότι το ζήτημα των διώξεων και η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι υπόθεση όλου του λαού. Στο πλαίσιο  αυτό, συμμετέχουμε από κοινού με άλλες συλλογικότητες, συνδικαλιστικές οργανώσεις-κινήσεις και  κινήσεις γειτονιάς σε κινητοποιήσεις, δράσεις και παρεμβάσεις απευθυνόμενοι στο λαό του Πειραιά, αλλά και πλατύτερα. Η διαδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η μαζική εκδήλωση στη Νομική και η  διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, ανέδειξαν το ζήτημα των διώξεων και την ανάγκη μαζικοποιηθεί αυτή η αγωνιστική κίνηση. 

Η τελευταία εξέλιξη δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους με δυναμική παρουσία στις κινητοποιήσεις και στόχο να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις! Ως κίνημα, ως εργαζόμενοι, ως νεολαία μπορούμε και πρέπει να βάλουμε φρένο στην επίθεση και να  σπάσουμε το κλίμα φόβου που προσπαθούν να επιβάλλουν. Η επαναπρόσληψη του Δ. Αντωνίου ήταν αποτέλεσμα αγώνα. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση για να έχουμε ζωή με δικαιώματα.


ꞏΚάτω τα χέρια από τους αγωνιστές Δ. Χαρτζουλάκη και Χ. Χοτζόγλου!


ꞏΚάτω τα χέρια απο τα σωματεία, τους λαικούς αγώνες και την απεργία!


ꞏΝα αποσυρθούν όλες οι πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις!


ꞏΚάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες!


ꞏΌχι στην αξιολόγηση


ꞏΔημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους


Στους δρόμους σπάμε την τρομοκρατία με όπλο την διαδήλωση και την απεργία


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 
13:00 ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ 
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στο Κερατσίνι

Κερατσίνι: Εκδήλωση - Συζήτηση - Προβολή για την Παλαιστίνη την Παρασκευή 10/11

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ! ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ!